Nesrin Cavadzade

Nesrin Cavadzade

Oyuncu

Yasak Elma (Şahika Ekinci), Bizim Hikaye (Tülay), Bir Başkadır (Melisa), Aşk Tesadüfleri Sever 2 (Defne), Üç Kuruş (Bahar Yöndel), Cemil Şov (Burcu), Kuzu (Medine), Bir Annenin Sonatı (Nesrin), Ağır Roman Yeni Dünya (Kara Leyla), Dilber'in Sekiz Günü (Dilber), Şahane Hayatım (Melisa Özsoy)

Nereli: Bakü, Azerbaycan

Boyu: 1.69

Doğum Tarihi: 30 Temmuz 1982

Instagram: https://www.instagram.com/nesrin.cavadzade/

Nesrin Cavadzade fotoğraf arşivleri

Nesrin Cavadzade fotoğraf arşivi #1

Nesrin Cavadzade fotoğraf albümü #2

Nesrin Cavadzade video arşivleri

Nesrin Cavadzade video arşivi #1

Nesrin Cavadzade video arşivi #2

Nesrin Cavadzade video arşivi #3

Nesrin Cavadzade kısa özgeçmişi

Ünlü oyuncu Nesrin Cavadzade 30 Temmuz 1982'de Bakü, Azerbaycan'da doğan ve 1993 yılında 11 yaşındayken Türkiye'ye gelen bir isimdir. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümünden mezun olduktan sonra, oyunculuk yeteneklerini Tekand Studio Oyuncuları'nda 2 yıl boyunca geliştirdi. Türkçenin yanı sıra İngilizce, Fransızca, Rusça ve İspanyolca dillerini de bilmektedir. Ayrıca, bilim insanı Mirmemmed Cavadzade’nin torunudur.

Kariyerine Yersiz Yurtsuz dizisinde başrolle başlayan Nesrin Cevatzade, televizyon dünyasına ilk adımını atmıştır. Daha sonra aynı dizinin yönetmeni olan Cemal Şan'ın yönettiği "Dilber'in Sekiz Günü" adlı filmde başrolde yer aldı. Bu filmdeki performansıyla Erzurum, Bursa ve Ankara Film Festivallerinde "En İyi Kadın Oyuncu" ödüllerini kazandı. Ardından yine Cemal Şan'ın yönettiği Acı filminde rol alarak eleştirmenlerden büyük övgüler aldı.

Sinemanın yanı sıra Samanyolu ve Al Yazmalım gibi televizyon projelerinde de boy gösteren bu yetenekli oyuncu Nesrin Cevadzade, Hasan Tolga Pulat'ın yönettiği Güzel Günler Göreceğiz filminde "Anna" karakterini canlandırarak birçok ödül kazandı. Kutluğ Ataman'ın Kuzu filmindeki rolüyle de 51. Altın Portakal Film Festivali'nde "En İyi Kadın Oyuncu" ödülünü kazandı. Son olarak, FOX'ta yayımlanan Yasak Elma dizisinde "Şahika Ekinci" karakterine hayat verdi. Bu rolüyle uzun süre gündemde kalan oyuncu, diziye veda ettiği 108. bölümde izleyicilerle vedalaştı. Son olarak, Üç Kuruş adlı dizide "Bahar Yöndel Çaka" karakterini canlandırdı.

2024 yılında NOW kanalında yayımlanmaya başlayan Şahane Hayatım adlı dizide Melisa Özsoy karakterini canlandırdı.

Nesrin Cavadzade'nin katıldığı youtube programları

Elif Doğan ile birlikte seslendirdiği Aşk Tesadüfleri Sever 2 filmi müziği Bir Rüya Gördüm klibi

Umur Timur ile birlikte seslendirdiği Çarçur adlı şarkının klibi

Magazincilere makyajsız görüntülendiğinde sinirlenip saçını başını dağıttığı iddialarına karşı cevap veriyor

Beyaz Show'da dil hakimiyeti ve bildiği diller hakkında konuşuyor

HaberTürk TV'de yayımlanan Doğal Olarak programında Spor öncesinde ve sonrasında nelere dikkat edilmeli? başlıklı yemek programı ve sohbeti

Zoraki Misafir filminin galasında magazincilere nişanlısı Gökhan Alkan ile ilgili esprili cevaplar veriyor

Magazin Burada programının sorularına yanıt veriyor ve neden çirkin erkeklerden hoşlandığını açıklıyor