Serenay Sarıkaya

Serenay Sarıkaya

Oyuncu, Model

Medcezir (Mira Beylice), Fi (Duru), Lale Devri (Yeşim Taşkıran), İkimizin Yerine (Çiçek), Adanalı (Sofia), Aile (Devin Akın), Şahmaran (Şahsu), Limon Ağacı (Peri), Peri Masalı (Talya), Yer Gök Aşk (Yeşim Ilgaz), Alice Müzikali (Alice), Playda (Aslı), Şaşkın (Itır), Behzat Ç. Ankara Yanıyor (Melis)

Nereli: Ankara

Boyu: 1.75

Doğum Tarihi: 1 Temmuz 1992

Instagram: https://www.instagram.com/serenayss/

Twitter - X: https://twitter.com/srnysrkyresmi

Serenay Sarıkaya fotoğraf arşivleri

Serenay Sarıkaya fotoğraf arşivi #1

Serenay Sarıkaya fotoğraf albümü #2

Serenay Sarıkaya video arşivleri

Serenay Sarıkaya video arşivi #1

Serenay Sarıkaya video arşivi #2

Serenay Sarıkaya video arşivi #3

Serenay Sarıkaya kısa özgeçmişi

Serenay Sarıkaya, oyunculuk kariyerine "Şaşkın" filmiyle başladı ve sonrasında televizyon dizilerinde rol aldı. Ailesiyle yaşadığı zorluklara rağmen, İstanbul'a taşındıktan sonra oyunculuk tutkusunu annesine açıkladı ve bu alanda kariyer yapmaya karar verdi. Genç yaşlarında spor ve dansla ilgilenen Sarıkaya, Avrupa Gençler Güzellik Yarışması'nda ödül kazandıktan sonra oyunculuk dünyasına adım attı. Kariyeri boyunca birçok ödül kazandı ve önemli projelerde yer aldı, böylece popüler bir oyuncu haline geldi.

Serenay Sarıkaya'nın kariyeri, 2006'da Avrupa Gençler Güzellik Yarışması'nda ödül kazanmasıyla başladı. Ardından "Şaşkın" filmi ve "Plajda" sinema filminde rol aldı. Televizyonda ise "Peri Masalı" ve "Limon Ağacı" gibi dizilerde yer aldı. Ayrıca 2010'da Miss Turkey yarışmasında ikinci oldu ancak oyunculuk kariyerine odaklanmak için Miss Universe yarışmasına katılmadı. "Lale Devri" dizisinde de rol aldı ve müzikal yeteneği nedeniyle albüm teklifleri aldı ancak müzik kariyerine odaklanmayı tercih etmedi. 2012'de "Lale Devri" dizisinden ayrıldı.

Serenay Sarıkaya'nın kariyeri 2013 yılında "Behzat Ç. Ankara Yanıyor" filmi ve "Medcezir" dizisiyle ivme kazandı. Bu dönemde birçok reklamda yer aldı ve Mavi Jeans'in yüzü oldu. 2017-2018'de "Fi" dizisinde rol aldı. 2019'da ise tiyatro deneyimi yaşadı, Lewis Carroll'un "Alice Harikalar Diyarında" adlı eserinin müzikal uyarlamasında yer aldı.

Serenay Sarıkaya'nın katıldığı youtube programları

İbrahim Selim ile Bu Gece - 2. program

İbrahim Selim ile Bu Gece - Alice Müzikali Oyuncuları

Netflix Şahmaran dizisinin afiş çekimi hazırlıkları sırasında soruları cevaplandırıyor

Ezgi Mola ile tanınmış kişileri seviyorum programında

İbrahim Selim ile Bu Gece - 1. program